torstai 28. toukokuuta 2015

Lisää ruusukvartsia; Avon Magic Effects Mineral Crush sävyssä Rose Quartz

Taannoisesta Turun suuresta kosmetiikkabloggaajien miitistä tulleesta goodie bagistä löytyi toinenkin ruusukvartsi, otsikossa mainittu ihana Avonin hiekkalakka. Se muistuttaa Lumenen roosa nauha keräyskampanjan ruusuista hiekkalakkaa johon ihastuin kovasti (se kulkeutui kynsilleni LivBoxin kautta). Rose Quartzin myötä aloin himoitsemaan Avonin muitakin Magic Effects-kokoelman hiekkalakkoja, voisin kotiuttaa ne kaikki! Harmi, että Avonin ostostelu ei onnistu tuosta vaan, taitaa jäädä siis edes yrittämättä. Höh.

 

Lakka levittyi kuin unelma, laitoin kaksi kerrosta mutta yksikin olisi varmaan piisannut. Sävy on todella ihana ja sopii ihoni kanssa yksiin erinomaisen hyvin. Pinta on selkeästi hiekkalakkamainen mutta ei mielestäni erityisen karhea kuitenkaan. Itse en käytä hiekkalakkojen kanssa päällyslakkaa koska pidän nimenomaan niiden kimaltavasta mattaisuudesta ja pienestä röpyläisyydestä joka ei haittaa minua ollenkaan.

Rose Quartzin kimallus on tummemman roosan sävyistä kuin itse lakan perussävy. Kuvissa lakan glitterit näyttävät paikoitellen jopa hopeisilta mutta roosaisia ne mielestäni ovat.


Nimettömään lakkasin O.P.I'n myös ihanaa hiekkalakkaa sävyssä Tiffany Case ja se sopi Rose Quartzin kanssa yhteen ihan täydellisesti ja kaiken lisäksi ne yhdessä mätsäsivät tällä hetkellä melko pastelliseen ponitukkaani. Kaikin puolin täydellistä siis!


Nämä lakat kestivät kynsillä useamman päivän moitteettomina eli kesto on todella hyvä molemmilla lakoilla. Minulla nykyään lähtevät lakkaukset herkästi lohkeilemaan levyinä irti kynsiltä mutta eivät nämä.


Minua surettaa jo valmiiksi Avonin Rose Quartzin loppuminen, niin palavasti siihen ihastuin. Pullossa on 10 ml joten ihan heti se ei onneksi kuitenkaan pääse hupenemaan.

tiistai 26. toukokuuta 2015

Naisten yleisin kuolinsyy Suomessa



 Tänään on taas punainen päivä. Sydänliitto tempaisi viime vuonna Huulipunavallankumouksen ja se toistuu uudestaan tänään. Tarkoitus on lisätä tietoutta naisten sydämen terveyteen liittyvissä asioissa ja kannustaa naisia huolehtimaan paremmin sydämensä asioista.

Tässä pätkä Sydänliiton punainen.fi-sivustolta:
"Karmea totuus on, että sydänsairaudet ovat naisten yleisin kuolinsyy Suomessa. Joka vuosi 11 000 suomalaista naista kuolee niihin – enemmän kuin erilaisiin syöpiin. Vielä karmeampaa on, että sydämen sairaudet yleistyvät entistä nuorempien naisten keskuudessa. Kyse ei siis ole vain eläke- ja mummoikäisten vaivoista, vaan työikäisten, elämänsä parhaita vuosia elävien naisten terveydestä."

Punaa siis sinäkin huulesi ja ota kuva ihanasta punahuulisesta itsestäsi - tai vain punaisista huulistasi - ja julkaise kuvasi Huulipunavallankumouksen Facebook-tapahtumassa tai Instagramissa. Liitä mukaan #huulipunavallankumous, #punainen ja #punainensuukko -tunnisteet.Viime vuonna osallistujia oli yli 40 000, saas nähdä ylittyykö raja tänä vuonna.

Minun tämän vuoden punahuuleni on punattu MAC'in Wash and Dry-kokoelman punaistakin punaisemmalla satiinilaatuisella huulipunalla sävyssä Steam Heat.



Nyt sitten kaikki punailemaan herkullisen punaiset huulet ja pidetään hyvää huolta niin omista kuin toistemme sydämistä!


perjantai 22. toukokuuta 2015

IDUN Minerals kynsilakka Rosenkvarts

Ilokseni pääsin minäkin männä viikonlopun suureen kosmetiikkabloggaajien kokoontumiseen ulkomaille eli Turkuun. Harmillisesti minulla oli tuplabuukkaus kyseiselle päivälle ja jouduin lähtemään (omasta mielestäni) ennen aikojani takaisin kotimaan kamaralle, joten moni ihana kollega jäi jututtamatta tyystin. No, ehkä ensi kerralla paremmalla ajalla.

Postailen tässä nyt vain saamastani IDUN Mineralsin kynsilakasta, joskin tulevaisuudessa saatan postailla tarkemmin ihan IDUNistakin koska merkki kiinnostaa tällaista vannoutunutta mineralistia lähes kutinaksi asti. Täytyy nyt vaan odottaa sitä päivää, kun joskus onnistun heidän meikkejään hankkimaan. Suosittelen kuitenkin lämpimästi tutustumaan merkkiin, se kuulosti ainakin tuolla Turun tapahtumassa olleen esittelyn perusteella aivan unelmalta!

Sain tapahtuman goodie bagistä merkin kynsilakan sävyssä Rosenkvarts. IDUN Mineralsin kynsilakat ovat 5-free eli ne eivät sisällä formaldehydiä, formaldehydiresiiniä, dibutyyliftalaattia, tolueenia eikä kamferia. Ne sisältävät kynsiä vahvistavia mineraaleja, hoitavia auringonkukka- ja manteliöljyjä sekä vitamiineja jotka niin ikään hoitavat sekä kosteuttavat kynsiä.


Pullossa on 11 ml kynsilakkaa, eli ihan mukavasti. Pullo on tyylikäs ja miellyttää kovasti ainakin minun silmääni. Neliömäinen päällyskorkki lähtee irti ja alla on normaali pyöreä kynsilakkasiveltimellä varustettu kierrekorkki. Sivellin on todella mukava ja laadukas, sopivan leveä ja juuri oikean jämäkkä omaan makuuni.


Kynsilakka on kermaisen oloista, tavallaan paksuhkoa mutta levittyy helposti. Kuvissa kaksi kerrosta eli mukavasti on peittokykyä. Joihinkin kynsiin onnistuin ensimmäisellä kerroksella saamaan aikaan hieman raidoittumista mutta luulenpa, että syy oli vain huolimattomassa lakkaajassa. Toinen kerros sitten korjasi tilanteen helposti.

Saamani sävy Rosenkvarts on kirkas vaaleanpunainen. Se näytti pullossa tosi kivalta, mutta saatuani sen kynsilleni totesin, että se ei sitten ihan olekaan minun sävyni, ei ainakaan sellaisenaan. Yritin sitten vähän tehdä jotain ja pieleenhän se meni, ja en sitten todellakaan viihtynyt näissä kynsissä vaan poistin lakkaukset heti seuraavana päivänä. Poistaminen oli ihanan helppoa ja vaivatonta.



Nimettömässä on toinen goodiebagissä ollut ihana lakka, Avonin Magic Effects Mineral Crush sävyssä Rose Quartz, siitäkin lisää joskus myöhemmin ja kärjessä essencen sparkling sugar sävyssä 09 hey mister sandman. Nimettömän lakkaukset molemmista käsistä menivät heti ruttuun. Onnettomat raidat on töpötelty juosten kus...no, töpötelty dotting toolilla hey mister sandmanilla.


Summa summarum, tykkäsin itse kynsilakasta oikein kovasti, sävy ei nyt vaan tällä kertaa ihan natsannut. Ainakaan ihan noin enimmäkseen itsekseen. Varmaan tulen kokeilemaan sitä taustalakkana esim. leimaukselle tai siirtokuville/tarroille ja sillä tavalla todennäköisesti sävykin sitten miellyttää enemmän.

IDUN Mineralsin kynsilakkoja löytyy 13 eri sävyä ja lisäksi valikoimissa on kirkkaat alus- ja päällyslakat. Todellakin heräsi mielenkiinto ja halu hankkia näitä lisää. Harmillisesti tämän postauksen kuvat saati itse manikyyri eivät ole kovinkaan eduksi tälle ihanalle lakalle, täytyy toivoa, että joku päivä saan aikaiseksi paremmat ja edustavammat kuvat! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kynsilakka, kuin myös IDUN Mineralsin koko kosmetiikkavalikoima.


perjantai 1. toukokuuta 2015

Hauskaa Vappua! Vappumeikki IsaDoran Surf & Sun-paletilla

Minä vietän vappuni vesiselvänä ja töissä. Tai no, vappuaaton olin vapaalla ja siinä sitten illansuussa inspiroiduin kikkailemaan jonkin sortin vappumeikin kun sain hyppysiini IsaDoran kesäkokoelman värikkään paletin Surf & Sun. Tilasin sen Sokoksen verkkokaupasta missä se oli tarjouksessa hintaan 12.90€. Pakkohan se oli kotiuttaa sieltä, varsinkin kun olin sitä silmäillyt jo hetken aikaa ja jahkaillut sen hankkimista.

Sain ilmoituksen paketin saapumisesta pakettiautomaattiin vähän viime tipassa, kaupat kun menivät kiinni klo 18. Olin juurikin klo 18 ovien takana kärkkymässä, jotka eivät tietenkään auenneet. Livahdin kuitenkin ovista sisään samalla kun ne aukenivat kaupasta poistuville ihmisille ja riemukseni sain kuin sainkin pakettini hyppysiini eikä tarvinnut kärvistellä lauantaille.

 

Swatcheja en ehtinyt saamaan aikaiseksi, katsotaan jos johonkin toiseen postaukseen. Kuvaan on merkitty käyttämäni luomivärit. Laatu luomiväreissä oli ihan ok, ei mitään hurjan hyvää mutta ei huonoakaan. Pigmenttiä ehkä hieman hintsusti, valkoisen pohjustajan kanssa varmaan sitten intensiivisemmät sävyt. Nyt laitoin ihan tavallisen luomivärinpohjustajan päälle. Luomivärit olivat pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia, levittyivät kauniisti. Kuluivat suht nopsaan luomilta (minulla on jo hieman raskaat luomet ja useimmat luomivärit tuppaavat sen takia kulumaan melko nopeasti pohjustajasta huolimatta).

Koska tein meikin niin myöhään niin kuvausolosuhteet olivat aika onnettomat, yritin saada vielä ulkona kuvia luonnonvalossa mutta oli jo niin hämärää, että eihän siitä oikein mitään tullut.


Silmän sisänurkkaan laitoin vasemman reunan erittäin hohtavaa vaaleankeltaista, sen viereen viereistä vaaleaa vihervänturkoosia ja ulkonurkkaan ja luomivakoon kirkasta violettia paletin oikeasta reunasta.


Rajauksen tein Natural Code by Lumenen vedenkestävällä katseenkorostuskynällä sävyssä 4 Intense Turquoise. Ensituntuma kynään oli erittäin positiivinen, tuumailin josko hankkisin myös sävyt 2 Pearly Taupe ja 3 Pearly Nude. Turkoosin kynäni ostin samassa rytäkässä IsaDoran paletin kanssa, se maksoi 7,90€. Todella kaunis ja erittäin kirkas turkoosi, levittyi pehmeästi ja vaivattomasti ja ainakin ensikokeilun perusteella tuntuisi pysyvän hyvin.



Räiskin sitten vielä myöhemmin alkuyöstä ennen kasvojen pesua kuvia meikistä vessan hieman kellertävässä valossa. Pienellä kuvankäsittelykikkailulla yritin saada värit näkymään suht realistisina, mutta sähkövalo on aina sähkövalo ja meikäläisen kuvankäsittelytaidot aika harrastelijatasolla.


Luomiväreissä oli jonkin verran kimallusta niin kuin yllä olevista kuvista näkyy, vaaleankeltainen ja vaalea turkoosinvihreä olivat enemmän hohtavia ja kimaltavia, kirkas violetti lähinnä ehkä satiinimainen. Turkoosi rajaus istui meikkiin kauniisti, se vaihtoi aavistuksenomaisesti väriä eri luomivärisävyjen kohdalla ollen kuitenkin edelleen turkoosi.


Ensikosketus Surf & Sun-palettiin oli melko positiivinen ja  Natural Coden kynään taisin vähän ihastua. Varsin hauska tuttavuus näin kevään ja kesän korvalla!


Ulkona otetussa kuvassa huulilla Rimmel Londonin Keep Calm huulivoide sävyssä Violet Blush ja vessakuvissa MACin Hollywood Cerise.

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava ja sopivan rento walpuri ja jatkuu sellaisena pitkän viikonlopun muodossa!