keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tylsää mutta toimivaa; Aqualan L

Apteekkikosmetiikka oli minulle pitkään vähän sellainen ihan sama-juttu. Se ei siis säväyttänyt mitenkään sen erityisemmin mutta ei koskaan myöskään asettunut millään lailla negatiivisenkaan puolelle. Minulla on nykyisellään varsin positiivisia kokemuksia apteekkikosmetiikaksi lukeutuvista merkeistä ja joitakin suosikkituotteitakin joukosta löytyy.

En muista miten apteekin perusrasva Aqualan-L kulkeutui minun hyppysiini alunperin. Se tuntuu siltä kuin se olisi ollut elämässäni aina, mikä ei pidä paikkaansa, minä en vain ollenkaan muista mitä kautta sitä aloin käyttää. Niin tai näin, se on kuitenkin kaikessa tylsyydessään ja perusrasvaisuudessaan aivan erinomainen meikinpoistossa. Olen käyttänyt sitä jo pitkään siinä ominaisuudessa (muuten minun ei sitä tulekaan käytettyä).


Aqualan L on mainospuheiden mukaan Suomen suosituin perusvoide. Sitä valmistaa kotimainen Orion Pharma ja se taisi täyttää viime vuonna 30 vuotta. Voide on hajusteeton, mutta siinä on toki mieto ominaistuoksunsa. Voide on väriltään valkoista ja koostumukseltaan hieman emulsiomainen olematta kuitenkaan erityisen juoksevaa tai ohutta. Sen sanotaan imeytyvän nopeasti ja sitä suositellaan käytettäväksi kosteusvoiteena kasvoille ja vartalolle, voidepesuihin sekä meikinpoistoon.

Orion Pharmalla on valikoimissaan useita erilaisia, tuoksuttomia perusrasvoja, Aqualanistakin löytyy eri versioita. Ison pumppupullon kyljessä on lista josta voi nopeasti tarkistaa mihin voide asettuu suhteessa toisiin perusrasvoihin kosteutusominaisuuksiensa ja rasvapitoisuutensa suhteen.


Koska en ole käyttänyt sitä varsinaisesti ihon kosteutukseen en osaa kommentoida sen imeytymisestä mutta meikinpoistoon se on mitä mainioin tuote. Käytän sitä kaksoispuhdistuksen ykkösputsarina ja se poistaa tehokkaasti lähes meikin kuin meikin, myös osan vedenpitävistä meikeistä. Joskus joutuu silmät putsaamaan vielä erikseen vedenkestävän meikin meikinpoistoaineella, mutta varsinkin arkimeikki lähtee Aqualan L:llä kaikkinensa erinomaisen kivuttomasti.

Itse teen niin, että hieron voiteen kasvoille (käytän sitä melko runsaasti kerralla) ja hetken voidetta kasvoilla pyöriteltyäni pyyhin sen pois paperilla, jonka jälkeen huuhtelen kasvot ja siirryn sitten putsauksen kakkosvaiheeseen. Minulla on melko herkät silmät joita Aqualan L ei ole ärsyttänyt joten se on senkin puolesta sopinut hyvin myös silmämeikkien poistoon.


Aqualan L lukeutuu nykyään luottotuotteisiini, se on hyvä, erittäin hyvin toimiva ja turvallinen käyttää tilanteessa kuin tilanteessa. Tylsää peruskauraa siis mutta ehdotonta luottamusta nauttiva arjen sankari! Hinta on melko mukava, se vähän vaihtelee ostopaikasta riippuen mutta kuvissakin näkyvä iso pumppupullo on esimerkiksi Yliopiston Apteekin verkkokaupassa 16€.

Voidetta on saatavilla muutamiin eri kokoisiin pakkauksiin pakattuna mikä on mukavan käytännöllistä. Iso pumppupullo pitää sisällään 400 gr voidetta ja on kätevä kotona. Se on myös hygieeninen ilmatiiviin pumppusysteeminsä ansiosta. Kolme muuta kokoa on pakattu tuubeihin, joista pienin on vain 30 gr ja kerrassaan näppärän kokoinen ja kätevä otettavaksi matkalle mukaan.

6 kommenttia:

  1. Mä taisin joskus kokeilla Essex-perusvoidetta meikinpoistoon. Se oli ihan jees! Mun mies on perusvoide-fani, itse suhtaudun niihin neutraalisti, koska musta tuntuu etten itse saa niistä apua iho-ongelmiini. Tai ne eivät ole tehneet iholleni mitään sellaista, jonka kokisin mieluisana asiana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, perusvoiteet perusvoiteina on itsessään aika neutraaleja. Tietenkin se on yksi niiden hyvä puoli, se neutraalius. Tuosta Aqualan L:stä olen kuitenkin tykännyt meikinpoistokäytössä todella paljon ja se toimii aina takuuvarmasti ja on hellävarainen.

      Poista
  2. Aqualan L sopii hyvin käsivoiteeksi. Mutta on ihan paras meikinpoistossa! Tuo iso pumppupullo on edullinen ja toimiva. Poistaa hyvin meikit ja on mukavan tuntuista iholla. Käytän kaksoispuhdistuksessa ja aina vaan tulee ostettua uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin joskus reissussa olen sitä myös käsiin laittanut kun imeytyy suht nopsaan kunhan ei liikoja hölvää. Mullakin on kotona aina yksi pumppupullo olemassa, vaikka välillä haluan kokeilla muitakin meikinpoistojuttuja. Mun mielestä tämä on tehoiltaan tosi hyvä ja se tuntuu tosiaan iholla hyvältä. On aikoja kun pidemmän välin käytän jotain muuta mutta aina vaan tulee silti palattua Aqualan L:ään. :-)

      Poista
  3. Moi! Täällä yks perusvoiteilla läträävä korppuiho. Aqualan L:n ainesosaluettelo on muuttunut jokin aika sitten, verrattuna tuohon kuvassaolevaan listaan. Mm. parabeenit korvattu muilla aineilla (kaikissa saman valmistajan perusvoiteissa). Tältä valmistajalta Ceralan on miellyttävän hoitava olematta rasvainen, luottovoiteeni kasvoille. Tunnelmallista joulukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kiitos tiedosta! Huomasinkin jossain kohtaa, että pumppupullon ulkoasu on muuttunut mutta en tajunnut tarkistaa onko sisällöllekin tehty jotakin. Minua eivät parabeenit niin haittaa, toivottavasti tuote toimii muutoksista huolimatta jatkossakin tutulla erinomaisella tavallaan. Ceralania olen joskus (muistaakseni) jonkin verran käpistellyt mutta ainakaan käsivoiteena se ei mielestäni kovin hyvin toiminut, kesti ikuisuuden imeytyä, muuten se oli kyllä ihan ok tuntuinen. Kasvoille en ole kokeillut.

      Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulukuuta myös Sinulle!

      Poista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.