maanantai 15. marraskuuta 2010

Lisää Erisania

En ole lainkaan pitkäjänteinen ihminen, haluan kokeilla yhtä ja sitten kokeilen sitä hetken aikaa kunnes kyllästyn nopeasti ja haluan kokeilla jotain muuta. Todella harvoin minua vastaan kävelee tuote, joka tulee kylään jäädäkseen ikuisesti. Olen myös kärsimätön ja haluan tuloksia heti. Eilen! Jep, huono konsepti ihonhoidossa, I so know it!

Niinpä onkin tosi mukavaa, että olen löytänyt halvan ja simppelin ihonhoitosarjan siksi aikaa, kun etsin omaa Holy Grail ihonhoitorutiiniani ja aineita joilla sen toteutan. Postasin jo aikaisemmin Erisanin Uudistavasta kasvovoiteesta ja Hoitavasta puhdistusgeelistä, joista todellakin pidän. Nyt olisi lisää Erisan kokemuksia.


Eli Alkoholiton kasvovesi, Kosteuttava kasvovoide sekä Ravitseva 24h kasvovoide (tästä ei kuvaa) ovat löytäneet tiensä luokseni. Kasvovesi on ihanan raikasta ja kevyttä ja se jättää iholle miellyttävän pehmeän tunteen. Olen käyttänyt sitä myös kasvosuihkeena, sekoittamalla noin puolet vettä ja puolet kasvovettä. Kasvoveden INCI on myös ihanan lyhyt: aqua, panthenol, allantoin, sodium hyaluronate, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol. Sen kaikki ainesosat lisäksi hymyilevät Paula Begounin hymynaamalistalla.

Kosteuttava kasvovoide on hyvin, hyvin ohut ja nestemäinen voide. Se on aivan ihana mielestäni, koska olen ollut huomaavinani, että ihoni pitää erityisesti kosteutuksesta mutta ei juurikaan rasvaisuudesta. Se on kuivuuteen taipuvainen mutta myös näppyläisyyteen taipuvainen. Jos yritän kosteuttaa sitä säännöllisesti kovin rasvaisilla voiteilla niin tuloksena on lähes poikkeuksetta näppyläinen naama. Tämän ymmärtämiseen olen tuhlannut rutkasti aikaa ja rahaa kokeilemalla runsaasti erilaisia rasvaisia kasvovoiteita. Sen jälkeen kun tajusin, että kasvojeni iho ei todellakaan kaipaa rasvaisuutta vaan kevyttä mutta tehokasta kosteutusta, on sen kunto mielestäni kohentunut selkeästi.

Kosteuttavan kasvovoiteen INCI: aqua, caprylic/capric triglyceride, hydroxyethyl urea, betaine, tocopheryl acetate, panthenol, peg-100 stearate, glyceryl stearate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sodium hydroxide, disodium edta, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol. Näistä muut hymynaamoja paitsi sodium hydroxide (se oli viivanaama) ja hydroxyethyl ureaa en listasta löytänyt.

Ravitseva 24h kasvovoide on koostumukseltaan hyvin saman tuntuinen kuin Kosteuttava kasvovoide. Molemmissa tuubeissa on maininta rasvapitoisuudesta, ravitsevassa voiteessa rasvapitoisuutta kuvataan  kahdella pisaralla, kosteuttavassa yhdellä. Ravitseva kasvovoide on kuitenkin samaan tapaan ohut ja vain hiukan täyteläisemmän tuntuinen, kuin kosteuttava kasvovoide. Iholla näiden kahden ero ei ole mitenkään suuren suuri mutta kosteuttava kasvovoide imeytyy ehkä nopeammin - joskin nopeasti tuo ravitsevakin sen tekee - ja jättää "kuivemman" pinnan, Ravitseva kasvovoide tekee ihosta aavistuksen rasvaisemman tuntuisen. Molempien jäljiltä iho tuntuu ihanan pehmoiselta. Kosteuttava kasvovoide on mielestäni erinomaisen hyvä meikin alle.

Ravitsevan 24h kasvovoiteen INCI: aqua, caprylic/capric triglyceride, isononyl isononanoate, hydrogenated polydecene, hydroxyethyl urea, tribehenin, peg-100 stearate, glyceryl stearate, tocopheryl acetate, panthenol, retinyl palmitate, phytosphingosine, ceramide 1, ceramide 3, ceramide 6-II, cholesterol, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, caprylyl glycol, sodium hydroxide, sorbic acid, disodium edta, phenoxyethanol.

Hinnalla ei Erisanin tuotteita ole todellakaan pilattu, kallein taitaa olla se Uudistava kasvovoide noin 8 euron kustanuksella. Itse olen tykännyt näistä todella paljon, hajusteettomia ja ihoa rauhoittavia, raikkaan ja ihanan tuntuisia perustuotteita, sopivat herkällekin iholle ja ohuemmalle lompakolle.

Lopuksi vielä pieni sneak peek yhteen tulevaan postaukseen. ;-)

4 kommenttia:

  1. Huomasin ohimennen tuon kasvoveden olevan tarjouksessa Anttilassa ja nappasin sen mukaani etenkin yksinkertaisen koostumuksen ja hajuttomuuden takia. Viimeksi kokeilemani Pirkan kasvovesi ei oikein tuntunut sopivan iholleni, mutta tuo Erisan on ollut nappiostos :) Ens kerralla voisi kokeilla myös tuota kasvovoidetta kun tällä erää jäin vähän pohtimaan sen sopivuutta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista eveleen! Minä olen ollut edelleen tyytyväinen kyseiseen kasvoveteen. Ajattelin yrittää vähentää kemikaalien määrää mitä naamalleni tungen ja pieni vähennys se on pienikin vähennys. ;-) Myös kasvovoiteisiin olen ihan tyytyväinen ollut edelleen. Varsinkin tuo kevyt kasvovoide on ihanan kevyt, niin kuin lupaa, ja erityisesti kiireisten aamujen pelastus meikinalusvoiteena.

    VastaaPoista
  3. Pitääkin varmaan koittaa näit Erisanin kasvovoiteita :) Erisanin kosteusvoidetta käytän tytöllä (nelikuinen) ja ainakin häntä rasvatessa tuntuu tosi kivoilta koostumukseltaan. Eli siten voisin uskoa muidenkin Erisanin tuotteiden olevan hyviä :)

    Mulla on kans pintakuiva sekaiho, joka tarttis kunnolla kosteutusta. Menin ostamaan Weledan voiteita ja ne ei kyllä oikein taida mun iholleni olla omiaan.. (harmittaa! Niihinkin ku meni n. 10€ puteli.. nooh, jospa kummiski käyttäis loppuun. Normi hintaha noille ois 20€/kpl)

    VastaaPoista
  4. Erisanin kasvovesi oli se tuote, mitä ensin kokeilin ja olin erittäin tyytyäinen. Rauhoittava Puhdistusemulsio oli ihan ok puhdistustuotteena, mutta ei mikään huippujuttu. Satunnaisesti silmät kirveli, ja se oli oikeastaan se suurin syy, miksi en tuotetta osta uudelleen. Hoitava puhdistusgeeli on loistava. Meikit lähtee ja naama on puhdas. Silmät ei kirvele ollenkaan. Mulla on yleensä aika vahva silmämeikki ja tuo puhdistaa loistavasti.

    VastaaPoista

Hei!
Mukavaa, että piipahdit blogissani! Ilahdun kovasti kommenteista ja niitä saa mielellään kirjoitella myös vanhoihin postauksiin.

Hi!
Nice of you to drop by in my blog! Comments make me very happy. Don't hesitate to comment on my older posts too.